Cultura fizica

Daca vrei sa fi un om de succes trebuie sa ai o conditie fizica foarte buna, sa ai plamani buni, oase tari, sistem digestiv in perfecta conditie.
Consumul echilibrat de alimente bogate in minerale, disciplina militara amestecata cu o igiena perfecta sunt pasi importanti spre o viata frumoasa fara neplaceri, daca sanatatea este asigurata celelalte lucruri bune vin de la sine.
O zi in care nu faci miscare iti atrofiaza muschii si iti aduc trupul intr-o stare de latenta care este vecina cu moartea, trupul tau va trai mai mult si va suporta mai bine vicisitudinile vietii si vremurilor daca este sanatos.
Nu te zgarci sa dai banii pe vitamine, decat sa cumperi alcool sau benzina pentru plimbari deshucheate mai bine mananci fructe si legume proaspete combinate cu un pic de alergat in parc.
Foarte multi au insomnii, insomniile sunt specifice PROSTILOR, cateva reguli simple pentru a nu mai avea insomni:
– Dimineata la trezire inviorare, genoflexiuni, flotari, elicea, fandari
– Problemele trebuiesc rezolvate cat mai devreme, la primele ore ale zilei, Hitler era un geniu si isi incepea ziua a 4-5 dimineata, Tiriac, cel mai bogat om din Romania isi incepe ziua la 5-6 dimineata si calatoreste mult, un om harnic, un om destoinic.
– Activitatile de dupa amiaza includ 1 ora de sport apoi lectura
– Seara trebuiesc lasate sarcinile cele mai usoare, daca se recurge la al doilea serviciu, atunci creierul va fi stresat si va ceda psihic si se va ajunge la randamente foarte foarte slabe.
Foarte important este sa nu neglijam in alimentatie pestele sau carnea marina (fructe de mare/scoici), pestele asigura o echilibrare alimentara a organismului perfecta, foarte multi dintre noi neglijeaza acest aliment dar neglijarea acestuia duce la cancer, diabet, boli cronice.
Legiunile romane aveau ca aliment de baza ceapa, in cantitati care ajungeau uneori la 30% din dieta, sau rontaitul granelor, cerealelor care fortificau trupul, putini stiu ca a deplasa o armata de 100,000 oameni 5,000 Km pe jos in conditii de perfecta disciplina si sanatate inseamna o inteligenta si un echilibru perfect, acest lucru este realizabil fara bucatarii si fast food`uri, doar cu un saculet de grane la sold si fructe in miscare.
Criza in care se afla umanitatea actualmente este NORMALA, generata de consumism lene lacomie si prostie, trebuie sa ne reantorcem la alimentele de baza si mai ales la un stil de viata in care sa consumam cat mai putina energie.
Lipsa activitatii fizice genereaza mult cacat, Bucurestiul este cel mai de cacat oras european, la propriu pentru ca genereaza mult cacat din cauza sedentarismului si proastei sistematizari care impiedica desfasurarea activitatilor sportive.
Si pentru ca tot suntem pe net propun si o imagine noua de avatar, mens sana in corpore sano.

About iulianandrei

nostim si neconventional
This entry was posted in Econ. Bookmark the permalink.

Leave a comment